۶عوامل موثر بر تصمیمگیری
تصمیم گیری تحت تاثیر تعدادی از عوامل است، از جمله:
- عوامل عقلایی: منظور، عوامل قابل اندازه گیری از قبیل هزینه، زمان، پیش بینی ها و غیره می باشد. یک تمایل عمومی وجود دارد که بیشتر بدین عوامل پرداخته و عوامل غیر کمی را از یاد ببریم(باهاراگاوا ۱۹۹۳،صص.۶۵-۶۲)[۱].
- عوامل روانشناختی: مشارکت انسان در پدیده تصمیمگیری روشن است. عواملی از قبیل شخصیت تصمیمگیر، توانائی های او، تجربیات، درک، ارزشها، آمال و نقش او از جمله عوامل مهم در تصمیمگیری می باشند.
- عوامل اجتماعی: موافقت دیگران بخصوص کسانی که تصمیم به نوعی بر آنان تاثیر می گذارد، از مسائل مهم تصمیمگیری است. توجه به این عوامل از مقاومت دیگران در برابر تصمیم می کاهد.
- عوامل فرهنگی: محیط دارای لایه های فرهنگی متعددی است که به نام فرهنگ منطقه، فرهنگ کشور و فرهنگ جهانی خوانده می شود. همچنین فرهنگ خود سازمان نیز باید مطمح نظر قرار گیرد. این فرهنگها بر تصمیم فردی و یا سازمانی ما در قالب هنجارهای مورد قبول جامعه، رویه ها و ارزشها تاثیر می گذارند.
۲-۷تصمیمگیری سازمانی
تصمیمها در سراسر سازمانها اتخاذ میشوند. موضوعات بحثانگیزی نظیر محصولات جدید، فناوریهای جدید، استراتژی قیمتگذاری، مکان جغرافیائی تسهیلات، بازسازی یا تأکیدی نو بر ارزشهای فرهنگی، همگی متکی بر فرآیندهای تصمیمگیریاند. تصمیمها از همه نوع و با هر حجم، سازمانها را شکل میدهند.
لذا میشود سازمانها را به عنوان کانونی برای فعالیت تصمیمگیری در نظر گرفت. به این تئوری، تئوری تصمیمگیری سازمانی میگویند.
زمانی که نظریهپردازان سازمان از تصمیمگیری سازمانی سخن میگویند، به انواع فرآیندهای تصمیمگیری اشاره دارند که در همه سطوح و نیز کلیه واحدهای سازمانی اتخاذ میشوند. در بیشتر سازمانهای سنتی، فرآیند تصمیمگیری تخصصی است. مدیریت عالی بر تصمیمگیری استراتژیک، مدیران میانی بر تصمیمهای مربوط به چیدمان ساختاری داخلی و هماهنگی میان واحدها متمرکز بوده و مدیران سطح پائینتر، مسئولیت تصمیمگیری در مورد فعالیتهای روزانه درون واحدها را بر عهده دارند.
[۱].Bhargava
سوالات یا اهداف پایان نامه :
– تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژیک و تعهد سازمانی کارکنان بانک ملت و ۲- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرایند تصمیمگیری با تعهد سازمانی کارکنان بانک ملت میباشد.
اهداف فرعی این پژوهش عبارتند از:
- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد عاطفی کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد مستمر کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد هنجاری کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد عاطفی کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد مستمر کارکنان بانک ملت.
- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیمگیری استراتژی با تعهد هنجاری کارکنان بانک ملت.
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 378
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0