۱-۶-۳- اجتناب از آسیب:
به عنوان ترس از شرایط نامطمئن تعریف میشود و عبارت است از بازداری اجتماعی، شرم در برابر غریبهها، آستانه تحریکپذیری پایین، نگرانی بدبینانه نسبت به مشکلات، حتی در شرایطی که برای اکثر مردم نگران کننده نیست (کاپلان و سادوک، ۲۰۰۳).
۱-۶-۴- پاداش- وابستگی:
رفتاری که درگذشته تقویت دریافت کرده است، حتی در شرایطی که تقویت ادامه نداشته باشد نیز تکرار میشود و افراد در میزان این تداوم رفتاری که پس از قطع تقویت وجود دارد با هم فرق میکنند که پاداش-وابستگی نامیده میشود (کاپلان و سادوک، ۲۰۰۳).
۱-۶-۵- پشتکار:
راهبرد سازکارآنهای است برای مواقعی که تقویت به صورت متناوب و سهمی ارائه میشود و پیامد کار همواره ثابت میماند. اما زمانی که پیامدها به سرعت تغییر میکنند پشتکار به یک ویژگی ناکارآمد تبدیل میشود. افراد با پشتکار بالا، ناکامی و خستگی را به عنوان یک چالش مینگرند و حتی زمانی که با نقص و یا انتقاد مواجه میشوند، به راحتی کارها را رها نکرده و در واقع سعی میکنند با کار اضافی آن کار را جبران کنند. این افراد به دنبال موفقیتهای بیش از اندازه هستند. برعکس افرادی که پشتکار پایینی دارند به صورت سست، غیرفعال، غیرقابل اطمینان، ناپایدار و سرگردان عمل میکنند. این افراد در زمانی که احتمال دادن تقویت ثابت باقی میماند (مثل حقوق ماهانه ثابت برای کارکنان یک مجموعه)، معمولا در اقدام به کارها بسیار کند عمل میکنند و داوطلب انجام کاری نمیشوند.