عنوان کامل پایان نامه : رضایت زناشویی زنان خوابگاه های دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی
۲-۵-۱۱٫ سبکهای مقابلهای ناکارآمد
تجارب بالینی پیشنهاد میکنند که طرحوارههای محوری آسیب پذیر غالبا طی سالهای اولیه زندگی یک فرد و به عنوان نتیجهای از شکست مراقبان بزرگسال در تایید و پذیرش احساسات و تجارب فرد به خصوص در ارتباط با نیازهای محوریاش مانند دلبستگی، به وجود آمدهاند (بالبی،[۱] ۱۹۶۹؛ به نقل از داتیلیو، ۲۰۰۶). این طرحوارههای محوری آسیب پذیر ممکن است از طریق رویدادهای فشار زا را در زندگی فرد بزرگسال ایجاد شده باشند. فردی که آسیب پذیری طرحوارهها را تحمل میکند تا حد امکان به راهبردهای مقابلهای حمایتی یا راهبردهایی برای برخورد با موقیتهای دشوار و حیاتی زندگی که طرحوارههای آسیب پذیر را به وجود میآورند، نیاز خواهند داشت (داتیلیو، ۲۰۰۶).
با اینوجود افراد در ابتدای زندگی خود برای انطباق با طرحوارهها، رفتار و سبکهای مقابلهیا ناکارآمدی را میسازند تا هیجانات شدید و ناراحت کنندهای را تجزیه نکنند. سبکهای مقابلهای در اغلب موارد به تداوم طرحوارهها کمک میکنند. در طرحواره درمانی (که در قسمت بعد در مورد آن توضیح داده خواهد شد) بین طرحوارههای ناکارآمد و سبکهای مقابلهای تفاوت وجود دارد. طرحواره شامل خاطرات، هیجانات و احساسات بدنی و شناختها هستند و پاسخهای رفتاری را شامل نمیشوند. در واقع رفتار جزء طرحواره به حساب نمیآید، بلکه بخشی از سبکهای مقابلهای است که از طرحوارهها نشات میگیرد.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف کلی: هدف کلی اینتحقیق بررسی اثربخشی درمان براساس رویکرد طرحواره- محور بر افزایش رضایت زناشویی زنان است.
هدف کاربردی: بهرهگیری از راهبردهای درمانی رویکرد طرحواره- محور به منظور تغییر و اصلاح طرحوارههای ناکارآمد زنان متاهل و کمک به توانمندی آنان در ایجاد، حفظ و افزایش رضایتمندی در زندگی زناشویی.