عنوان کامل پایان نامه : رضایت زناشویی زنان خوابگاه های دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی
۲-۵-۹- ب) حوزه دوم: خود گردانی و عملکرد مختل
خودگردانی یعنیتوانایی فرد برای جدا شدن از خانواده و عملکرد مستقل. این توانایی در مقایسه با افراد هم سن و سال سنجیده میشود. افرادی که طرحوارههایشان در این حوزه قرار دارد از خود و محیطشان، انتظاراتی دارند که در توانایی آنها برای تفکیک خود از والدین (خود متمایز سازی) و دستیابی به عملکرد مستقلانه مانع ایجاد میکند. درنتیجه، این افراد نمیتوانند هویت مستقلی در مورد خودشان بدست بیاورند و نمیتوانند زندگیشان را بدون دریافت کمکهای بی شائبه دیگران اداره کنند. طرحوارههای این حوزه عبارتند از:
- وابستگی/ بی کفایتی.[۱] فرد دارای این طرحواره باور دارد که نمیتواند مسئولیتهای زندگی خود را به طور مستقل انجام دهد. این افراد اغلب از اشخاص دیگر در تصمیم گیری و انجام تکالیف کمک میطلبند. والدین این افراد معمولا آنها را به انجام عمل مستقل تشویق نمیکنند و در نتیجه برای انجام اعمال خود اعتماد به نفس ندارند. به آنها اجازه استقلال داده نشده و آنها روند طبیعی رشد از وابستگی به استقلال را طی نکردهاند.
یانگ (یانگ و کلوسکو، ۱۹۹۴) معتقد است افرادی که این طرحواره را دارند مثل کودک بهافراد مهمزندگی خود وابسته هستند و از آنها میخواهند به جایشان تصمیم بگیرند. این افراد تقریبا احساس خود بودن خود را از دست میدهند و از درگیر شدن با چالشهای جدید اجتناب میورزند.
[۱] . impaired autonomy and performance
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف کلی: هدف کلی اینتحقیق بررسی اثربخشی درمان براساس رویکرد طرحواره- محور بر افزایش رضایت زناشویی زنان است.
هدف کاربردی: بهرهگیری از راهبردهای درمانی رویکرد طرحواره- محور به منظور تغییر و اصلاح طرحوارههای ناکارآمد زنان متاهل و کمک به توانمندی آنان در ایجاد، حفظ و افزایش رضایتمندی در زندگی زناشویی.