عنوان کامل پایان نامه : رضایت زناشویی زنان خوابگاه های دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی
۲-۵-۶٫ نقش طرحوارهها در روابط خانوادگی
درست همان طور که افراد طرحوارههای زیر بناییشان را درباره خود، دنیای اطراف و آیندهشان حفظ میکنند، طرحوارههایی را در مورد ویژگیهای خانواده اصلی خود نیز به وجود میآورند که عموما به درجهای از دیگر روابط صمیمانه خود (برای مثال روابط زناشویی) تعمیم داده میشود. داتیلیو (۱۹۹۳) پیشنهاد کرده است که تاکید بیشتر باید روی بررسی شناختهای فردی اعضای خانواده و نیز روی آنچه ممکن است طرحواره خانوادگی خوانده شود، قرار گیرد. هم شناختهای فردی و هم طرحوارههای خانوادگی به طور مشترک باورهایی را در میان زوجین حفظ میکنند که این باورها نتیجه سالها تعامل منسجم درون واحد خانواده اصلی آنان است.
ادراکات هر یک از زوجین در مورد تعاملات خانوادگی، اطلاعاتی را فراهم میآورد که باعث شکل گیری طرحوارههای خانوادگی آنها میشود؛ خصوصا وقتی که هر یک از زوجین چنین تعاملی را به طور مکرر مشاهده کنند. این الگوی دریافتهای فردی از چنین مشاهداتی به عنوان پایهای برای شکل دهی طرحواره یا الگویی به کار میرود که بعدها از آن برای فهم دنیای روابط خانواگی و پیش بینی رویدادهای آینده در خانواده استفاده میشود. طرحوارههای خانوادگی زیر مجموعهای از حیطه وسیع طرحوارههایی هستند که افراد در مورد بسیاری از جنبههایی تجارب زندگی خود به وجود میآورند (داتیلیو، ۲۰۰۶).
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف کلی: هدف کلی اینتحقیق بررسی اثربخشی درمان براساس رویکرد طرحواره- محور بر افزایش رضایت زناشویی زنان است.
هدف کاربردی: بهرهگیری از راهبردهای درمانی رویکرد طرحواره- محور به منظور تغییر و اصلاح طرحوارههای ناکارآمد زنان متاهل و کمک به توانمندی آنان در ایجاد، حفظ و افزایش رضایتمندی در زندگی زناشویی.