عنوان کامل پایان نامه : رضایت زناشویی زنان خوابگاه های دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی
۲-۲٫ ازدواج
ازدواج یکی از مهمترین و بنیادیترین رواط انسانی محسوب میشود، زیرا ساختار اولیه ایجاد روابط خانوادگی و پرورش نسلهای بعدی را فراهم میآورد. ازدواج و تشکیل خانواده یک پدیده چند بعدی زیستی، روانی و اجتماعی است. پس از انتخاب همسر و شروع زندگی مشترک، مرحله جدیدی از تحول به وجود میآید و همه تجربههای قبلی فرد از موقعیتهای مختلف زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی به حیطه زندگی مشترک آورده میشود. غنی بودن چنین تجربههایی است که میتواند باعث ایجاداحساس رضایت از زندگی زناشویی شود. زوجین در محیط سالم خانواده احساس رضایت بیشتری پیدا میکنند و به دنبال آن میتوانند وقت و انرژی و نشاط بیشتری را صرف انتقال احساسات مثبت به یکدیگر کنند (لارسون[۱] و آلمیدا،[۲] ۱۹۹۹).
بالعکس زمانی که روابط زوجین مبهم، متعارض و دو پهلو باشد، یکدیگر را درک نکنند و یا برای خواستههای یکدیگر ارزشی قائل نباشند توانایی حل مشکلات و توافق بر سر موضوعاتی از قبیل روابط جنسی رضایت بخش، نحوه معاشرت و رفت و آمد با دوستان و خویشان، روشهای حل تعارض، گوش دادن به یکدیگر، تربیت فرزندان و….. نداشته باشند، در نتیجه احساس دوری و عدم تفاهم کرده و ممکن است در جستجوی دستیابی به راهحلهایی باشند که هیچ کمکی به آنها نکرده و باعث بدتر شدن وضعیت شود (فاورز، مانتل و اولسن، ۱۹۹۶).
[۱] . Larson
[۲] . Almeida
[۳] . Mc Cabe
[۴] . Bur man
[۵] . Margolin
[۶]. Rosen-Garden
[۷] . Myers
[۸] . Hattie
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف کلی: هدف کلی اینتحقیق بررسی اثربخشی درمان براساس رویکرد طرحواره- محور بر افزایش رضایت زناشویی زنان است.
هدف کاربردی: بهرهگیری از راهبردهای درمانی رویکرد طرحواره- محور به منظور تغییر و اصلاح طرحوارههای ناکارآمد زنان متاهل و کمک به توانمندی آنان در ایجاد، حفظ و افزایش رضایتمندی در زندگی زناشویی.