عنوان کامل پایان نامه :
تأثیر توانمندسازی ساختاری و روانشناختی بر مشتری مداری در شعب بانک پارسیان شهر تهران
مدل نظری مونچ[۱]
مونچ عقیده دارد که با افزایش ارتباط اعضای گروه با سایر افراد و گروهها، حجم تعهدات اعضا افزایش یافته و بدین ترتیب تعهدات اعضا دچار تورم شده و با افزایش تورم تعهدات اعضا به افراد گروههای دیگر پایین می آید و تعهد به گروه خودی افزایش می یابد. شافر نیز معتقد است میزان تعهد فرد با میزان ارضاء نیازمندیهای وی مرتبط است بنابراین شغلی که می تواند نیازمندیهای فرد را برآورده سازد مورد رضایت او خواهد بود (تنهایی ، ۵۴:۱۳۷۹).
۱۴-۲ پیامدهای تعهد سازمانی
متداولترین متغیر رفتاری که همبستگی آن با تعهد سازمانی مورد مطالعه قرار گرفته، سابقه خدمت درسازمان و یا نقطه متقابل آن، ترک خدمت بوده است .
تحقیقات ثابت کردهاند تعهد می تواند بر ترک خدمت و برخی از رفتارهای مهم شغلی دیگر نظیر عملکرد، غیبت و رفتارهای مبتنی برنوع دوستی و همکاری را نیز تحت تأثیر قرار دهد. هر یک از این موارد را به ترتیب مورد بررسی قرار می دهیم
الف )تعهد و ترک خدمت :درمطالعات متعددی که با استفاده از شاخص های مربوط به تعهد عاطفی،استمرار خدمت و یا هنجاری، رابطه بین تعهد و ترک خدمت را مورد بررسی و مطالعه قرار داده اند، رابطه منفی بین این دو متغیر یافته شده است. وابستگی و مقید شدن یک فرد به سازمان، حاصل هرسه جزء تعهد است. چنانچه صرفاً کاهش ترک خدمت در سازمان مورد توجه مدیران باشد تأکید بر عدم ترک خدمت نوع تنگ نظری و کوته نظری است زیرا بدیهی است که اثربخشی به چیزی پیش از برخورداری از یک نیروی کار ثابت و پایدار بستگی دارد. کارکنان باید وظایفشان را به شیوه ای قابل اطمینان و با تمایل به درگیر شدن در فعالیت هایی که فراتر از وظایف معمولی و از پیش تعیین شده است انجام دهند. بقای کارکنان و حضور آنها درسازمان یک پیش شرط لازم برای انجام وظایف از پیش تعیین شده وحتی فراتر از وظایف تعیین شده شان می باشد اما صرفاً بقای کارکنان شرط کافی جهت انجام وظایف مذکور نیست با توجه به هر یک از اجزاء سه گانه تعهد مشخص شده که تعهد عاطفی با افزایش رضایت شغلی و کاهش تمایل به ترک خدمت همراه است
ب ) تعهد و عملکرد : انتظار می رود که تعهد، مقدار تلاشی را که یک کارمند در شغلش اعمال می نماید تحت تأثیر قرار داده و این تلاش و کوشش نیز به نوبه ی خود عملکرد را تحت تأثیر قرار خواهد داد. براساس تحقیقات انجام شده تعهد با عملکرد دارای همبستگی مثبت بوده است. اما دربرخی مطالعات نیز چنین همبستگی مشاهده نگردیده است. مطالعاتی که همبستگی مثبتی بین تعهد و عملکرد را یافته اند، غالباً در سنجش تعهد از شاخص های تعهد عاطفی استفاده کرده اند. البته این امکان نیز وجود دارد که الزام به باقی ماندن در یک سازمان نیز منجر به الزام به مشارکت و کمک به سازمان شود که در این صورت تعهد هنجاری نیز همبستگی مثبتی با عملکرد خواهد داشت.
اما به هر صورت احتمال ضعیفی وجود دارد که تعهد مستمر با عملکرد دارای همبستگی مثبتی باشد. درشرایط معمولی کارکنانی که خدمتشان در سازمان ابتدا مبتنی برنیاز باشد (تعهد مستمر) دلیلی ندارد که بیش از آنچه که برای عضویتشان درسازمان ضروری است کاری انجام دهند.
[۱] monch
سوالات یا اهداف پایان نامه :
- تشخیص تأثیر توانمندسازی ساختاری و روانشناختی بر مشتریمداری
- تشخیص تمایز بین توانمندسازی ساختاری و روانشناختی
- مطالعه تطبیقی توانمندسازی ساختاری و روانشناختی
- تعیین نقش توانمندسازی ساختاری و روانشناختی در مشتریمداری
- تشخیص تأثیر توانمندسازی بر رضایت شغلی و تعهد سازمانی
- تشخیص تأثیر رضایت شغلی و تعهد سازمانی بر مشتریمداری کارکنان
- ارائه پیشنهاداتی برای افزایش روحیه مشتریمداری کارکنان بانک پارسیان
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 5071
|
امتیاز مطلب : 117
|
تعداد امتیازدهندگان : 41
|
مجموع امتیاز : 41